Zomerpeelcafé

We nodigen je van harte uit voor het Zomerpeelcafé van NOVEX De Peel. Een inspirerende middag met dialoog, theater, muziek en een blik op de toekomst. Samen beleven we hier de streek en zetten we de schouders onder de Peel van morgen. Het Zomerpeelcafé vindt plaats op woensdag 3 juli 2024 bij Natuurpoort de Peel (Leegveld 8a) in Deurne. Het programma duurt van 15:00 uur tot 19:00 uur (vrije in- en uitloop).

Uitnodiging voor het Zomerpeelcafé op 3 juli 2024

We stellen het op prijs als je je vooraf aanmeldt. Voor sommige onderdelen van het programma is het aantal plaatsen beperkt, dus wacht niet te lang! Aanmelden kan via dit formulier.

Wat kun je verwachten?
Dialoogtafels: Schuif aan en praat mee over belangrijke thema’s die onze streek raken. We gaan het hebben over de Peel van de toekomst en dan specifiek over de thema’s landbouw, natuur, energie en leefbaarheid.

Theaterserie ‘Iets met boeren’: Sinds het najaar van 2021 toert Bureau Pees met deze opmerkelijke theaterserie door het land, bedoeld om een breed publiek te betrekken bij het actuele landbouwdebat en de polariserende toon daarin te bestrijden. In de voorstellingen komen alle aspecten van de landbouw voorbij en dat biedt zowel troost als (nieuw) inzicht.

Wandeling projectgebied Leegveld: Samen met Pieter van Hees (Waterschap Aa en Maas) maak je een wandeling door het projectgebied Leegveld. Hij vertelt je meer over het project, welke doelen zijn behaald en hoe dit samen met de omgeving bereikt is.

Informatiemarkt: Met NOVEX De Peel ondersteunen we kleine en grote initiatieven in de Peel. Ontdek kansrijke projecten en verfrissende initiatieven op de informatiemarkt. Dit is jouw kans om kennis te maken met de energie die al in de streek te vinden is, kennis uit te wisselen en te leren van elkaar!

Muzikaal Verteltheater: Frans van de Pas en Henk Deters nemen je mee in pakkende verhalen over de Peel. Een sterke verhaallijn, humor en toneel ondersteund door muziek.

Bjorn van der Doelen: Voormalig profvoetballer Björn van der Doelen heeft inmiddels al zes albums op zijn naam staan. Hij speelt in theaters, huiskamers en in grote en kleine zalen. Hij houdt zijn luisteraars graag een spiegel voor, soms misschien ongemakkelijk maar zeker goudeerlijk.

Ontmoeten: Er zit energie in de Peel. Energie van collega-ondernemers, initiatiefnemers, bestuurders, professionals en andere betrokken Peelbewoners. Er is natuurlijk ruimte om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje en een hapje, en hopelijk lekker zomers weer!

Bekijk hier de hele uitnodiging.