Nieuws

Zomerpeelcafé: beleef de Peel en bouw mee aan de toekomst!

We nodigen je van harte uit voor het Zomerpeelcafé van NOVEX De Peel. Een inspirerende middag met dialoog, theater, muziek en een blik op de toekomst. Samen beleven we hier de streek en zetten we de schouders onder de Peel van morgen. Het Zomerpeelcafé vindt plaats op woensdag 3 juli 2024 bij Natuurpoort de Peel (Leegveld 8a) in Deurne. Het programma duurt van 15:00 uur tot 19:00 uur (vrije in- en uitloop).  

We motten vooruit!
De afgelopen tijd hebben – vanuit alle windstreken van de Peel – ondernemers, maatschappelijke organisaties en Peelbewoners meegepraat en gedacht. Met ons als overheden én met elkaar. Over de richting, maar vooral over de weg naar de Peel van morgen. Al snel werden gedachten ideeën en ideeën werden plannen. Klaar om – met wellicht een duwtje in de rug – concrete projecten te worden. Het nieuwe pionieren in de Peel is begonnen. De energie die is ontstaan willen we vasthouden, koesteren én delen. En het goede gesprek zetten we voort. Met iedereen die zijn schouders wil zetten onder de toekomst van de Peel.

We hebben een gevarieerd divers programma voor je klaarstaan. Schuif aan bij een van de dialoogtafels en praat mee over belangrijke thema’s die onze streek raken. Ontdek kansrijke projecten en verfrissende initiatieven op de informatiemarkt. Wandel door het projectgebied Leegveld en laat je bijpraten over het project. Of bezoek de theatervoorstelling ‘Iets met boeren’ die je meeneemt in het actuele landbouw debat en de verschillende standpunten. Geniet van live muziek en verhalen uit De Peel. En natuurlijk is er ruimte om collega-ondernemers, initiatiefnemers, bestuurders, professionals en andere betrokken Peelbewoners te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje 

Blokkenschema Zomerpeelcafé 3 juli 2024

 

Mogen we rekenen op jouw komst? We stellen het op prijs als je je vooraf aanmeldt. Voor sommige onderdelen van het programma is het aantal plaatsen beperkt, dus wacht niet te lang! Lees hier meer over het programma en aanmelden.

NOVEX De Peel
Met NOVEX de Peel zetten 25 betrokken overheidspartners, samen met maatschappelijke partners, ondernemers en inwoners de schouders onder een meerkleurige toekomst van de Peel. Niets doen is geen optie. We streven naar een regio waar grondgebruik in balans is met water en natuur. Waar een goede boterham te verdienen is met voedselproductie en andere bedrijvigheid. Een groene streek met leefbare dorpen. NOVEX staat voor uitvoeringskracht en voor samen investeren in een gezonde streek die we met een gerust hart kunnen doorgeven aan de volgende generatie. Basis daarvoor is het Ontwikkelperspectief 2050 dat bedoeld is om richting te geven. Geen beleidsnota of routekaart, wel een kompas naar een volhoudbare toekomst.