FoodTech de Peel
Met innovatie, talent, onderzoek en kapitaal richten we ons op drie belangrijke thema’s: het halen van ingrediënten uit (plantaardige) stromen, handsfree voedselverwerking en het verlengen van de versheid van producten. Deze ontwikkelingen zijn niet alleen belangrijk voor de Peel, maar ook voor de wereldwijde transitie naar een duurzamer voedselsysteem.
De afgelopen tijd hebben we intensief samengewerkt met verschillende strategische partners, zoals Next Tech Food Factories, Food Tech Brainport/Bodec, Brightlands Campus Venlo en de overheid. Uit deze gesprekken blijkt een sterke steun voor het versterken van de samenwerking in de Peel. Samen gaan we bestaande initiatieven beter verbinden en nieuwe activiteiten ontwikkelen die de toekomstgerichte voedingsindustrie in de Peel verder stimuleren.
Met de unieke combinatie van een sterke hightechsector en een innovatieve voedingsindustrie biedt de Peel kansen om het voedselsysteem te verduurzamen.
Kwartiermaker: Simon Maas